11 непълнолетни майки във Варна само за месец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 09.01.2015
637
78 сигнала за деца в риск са получени през месец декември във Варна. Това съобщи Анна Конукова, началник на отдел "Закрила на детето" във Варна. Сигналите варират през месеците, като средно се получават между 65 и 80 за месец.

Конукова уточни, че през месец декември в отдел "Закрила на детето" от всички 78 сигнала, 18 са постъпили от родилно отделение. Повечето от случаите, 11 на брой, касаят непълнолетни майки, които са между 16 и 18 години и имат подкрепата на биологичните бащи и на разширените семейства. След направената оценка на родителския капацитет, децата са оставени за отглеждане в семействата, което съвпада и с желанието на родителите. 7 от подадените сигнали са свързани с вече взето решение от родителите, че не са в състояние и не желаят да се грижат за своите деца. Два от тези сигнали касаят деца, родени с тежки увреждания.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).