Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
11 отличници във Випуск 2013 на Факултета по дентална медицина към МУ Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 20.10.2013Коментари (0)4799
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Млади лекари по дентална медицина от третия випуск на Факултета по Дентална медицина към Медицински университет - Варна, се дипломираха вчера, 19-ти октомври, на тържествена церемония във Фестивален и конгресен център - Варна.

Под звуците на "Студентския химн" в изпълнение на органа в зала 1 на ФКЦ на сцената излезе академичното ръководство на университета, предвождано от жезълоносеца. В словото си ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов подчерта, че изпращането на випуска е по-скоро символично, защото вратите на университета са винаги отворени за тях като бъдещи специализанти или преподаватели.

Шестдесет и шестимата млади специалисти по дентална медицина се заклеха в словото на Хипократ, произнасяйки дружно думите на древния лечител след декана на Факултета доц. д-р Цветан Тончев. Приветствие към новозавършилите магистри отправи лично министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова.

Единадесетте отличници на Випуск 2013 на Факултета по Дентална медицина получиха парична награда от кмета на град Варна Иван Портних и от Университета, като само първите трима има честта да получат паричната награда на Ректора. Първенец на випуска е д-р Христиана Маджова (5,91), следвана от д-р Албена Генчева (5,87) и д-р Ивайло Христозов (5,82). Д-р Маджова стана носител и на Наградата на Декана на името на проф. д-р Славчо Давидов. Наградата се присъжда за трета поредна година на студента с най-висок успех от обучението, но и заради общия му принос и участие в различни проекти и инициативи, организирани от Факултета.

С Наградата на Студентски съвет към МУ - Варна, бе отличен д-р Иво Францов - най-дейният сред студентите дентални медици на Випуск 2013, взел активно участие в организирането и провеждането на първата в страната кампания за превенция на рака на устната кухина "Ако се съмняваш, провери". Той е сред студентите, които представиха МУ - Варна, на Първата международна конференция за млади лекари по дентална медицина в Дубай.

Академична почетна грамота бе връчена на съпругата на покойния доц. д-р Димитър Клисаров, основоположник на стоматологията и лицево-челюстната хирургия във Варна. По предложение на декана на Факултета от тази година Аудитория А в сградата на ФДМ ще носи неговото име. В края на церемонията всички абсолвенти се качиха на сцената и под звуците на We are the champions na Queen шапките им с пискюли полетяха във въздуха.

Сред гостите на събитието по връчването на дипломите на Випуск 2013 на Факултета по дентална медицина във Варна бяха още народни представители от трети варненски район, заместник-кметът и областният управител на Варна, заместник-ректорът на МУ - София, заместник-деканът на ФДМ - Пловдив, директори на лечебни институции и здравни институции, председатели на съсловни организации.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: