11 училища се включват в Международния ден за безопасен интернет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:54 / 09.02.2016
750
Седем варненски гимназии се включват днес в Международния ден за безопасен интернет - 9-ти февруари: Първа езикова гимназия, IV ЕГ "Фр. Жолио-Кюри", III ПМГ "Акад. М. Попов", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", НГХНИ "К. Преславски", Професионална техническа гимназия, МГ "Д-р П. Берон", както и четири основни училища (ОУ "Ч. Храбър", ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Цар Симеон", ОУ "Йордан Йовков") и Сдружение "Beehivе - Споделено работно място". Това съобщи Мартина Янева, главен експерт в дирекция "Превенции" в Община Варна.

Инициативата е на Европейската комисия и стартира през 2004 г. От тогава до днес всеки втори вторник на февруари е определен за нарочен ден, в който вниманието на обществеността е насочено към по-сигурна онлайн среда за децата и младите хора.

Мотото на кампанията тази година е "Дай своя принос за по-добър интернет". Общинската дирекция "Превенции" е предвидила обучения на ученици и родители от доброволци от Градския превантивен клуб, анкета със средношколци - "Разпознаваме ли опасностите в интернет" и дискусии с участниците в нея, както и инициативи в интернет пространството (разпространение на лого и видеоклип). Очаква се да се включат около 1 200 ученици от 1 до 9 клас.

В рамките на кампанията ще бъде разпространен наръчник: "Другият речник за интернет...", разработен съвместно с Националния център за безопасен интернет и отпечатан от дирекция "Превенции".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).