110 блока се включват в шествието на 24 май във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:11 / 22.05.2019
1819
110 блока с представители на детски градини, училища, университети, на образователни, културни, спортни и социални институции ще се включат в традиционното празнично шествие във Варна по случай 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Организатор на събитията са дирекциите "Образованите", "Култура и духовно развитие" и спорт" към Община Варна. 

Денят ще започне в 9,20 ч. с благодарствен молебен в Катедралния храм " Успение Богородично“. Точно в 10 ч. на пл. "Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде издигнат българският флаг, след което ще бъде изпълнена фолклорна композиция, с участието на състави от основни и висши училища.

Под звуците на химна "Върви, народе възродени“, ще тръгне празничното шествие, което традиционно се повежда от ученици и учители от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Следват училищата – носители на "Награда Варна“ за 2019 г. и честващите юбилеи - Националното училище по изкуствата "Добри Христов“,  /75 години/, ОУ "Захари Стоянов“ /50 години / и Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх“ / 25 години/. Във връзка с титлата "Варна - Европейски град на спорта – 2019“ тази година е сформиран и блок на спортните клубове.

Предвидени са промени в организацията на шествието – за първи път то ще се движи в две успоредни колони в отделните платна на бул. "Мария Луиза“ до кръстовището с бул. "Сливница“. След това част от блоковете ще продължат по бул. "Осми Приморски полк“, а друга - по бул. "Сливница“. В 11 ч. пред входа на Морската градина ще започне концерт под мотото "Да поиграем на празника" на фолклорен ансамбъл "Варна“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).