115 машини ще поддържат републиканските пътища във Варненско през зимните месеци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 30.12.2015
768
За нормалната експлоатация на 712 км републикански пътища на територията на област Варна при зимни условия ще бъде използвана специализирана техника и материали - 115 машини, 2100 тона сол, 1200 тона пясък и 6100 тона течни химически материали, както и 16,6 тона твърди химикали. 

Това съобщиха за "Фокус" - Варна от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". За текущия ремонт и зимното поддържане на пътищата I-ви, II-ри и III-ти клас, както и за поддържането на АМ "Хемус" през настоящата година са сключени 4-годишни договори с две дружества. 

Приключи ремонтът на АМ "Хемус" на територията на областта, премахната е старата пътна настилка, положени са нови асфалтови пластове по цялата ширина на платното, уплътнени са крайпътните банкети, подменени са дилатационните фуги на големите мостови съоръжения. Подменени са също ограничителните системи, поставена е допълнителна вертикалната сигнализация и е положена нова шумяща хоризонтална маркировка за повишаване на безопасността на движението. 

Преди началото на зимния сезон бе обновена хоризонталната маркировка на 23 км от АМ "Хемус", както и на 5100 кв. м по път I-9 Варна - Бургас. На необходимите места е възстановена вертикалната сигнализация, включително около училища и детски градини, допълниха от агенцията. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).