12 Национална конференция на Международната федерация на бъбречните фондации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:07 / 20.05.2012
576
Албена домакинства днес и утре на XII Национална конференция на Международната федерация на бъбречните фондации. По време на форума презентации ще изнесат видни лектори от България и чужбина. Световни фирми работещи в областта на диализата, нефрологията и трансплантацията на бъбреци ще имат симпозиуми и лекции.

Ще бъдат представени лекции за хемодиализа и перитонеална диализа, детска нефрология. Ще се представят данни от скрининга за скрити бъбречни заболявания при деца в страната. Също ще бъдат представени резултати от бъбречната трансплантация в страната. Ще участва и Изпълнителната агенция по трансплантация /ИАТ/. Ще се проведе и Първа регионална среща за страните от Европа организирана под егидата на МФБФ - Международна федерация на бъбречните фондации. Организатор на тази среща е ББА-Българска бъбречна асоциация - председател на УС - проф. З. Краев.

Ще бъдат обсъдени следните въпроси: Необходимостта от бъбречни фондации в Централна и Източна Европа, Органно донорство и бъбречна трансплантация, Ранно откриване и превенция на хроничните бъбречни заболявания, Качество на живот при хора с ХБЗ, Обсъждане на проведения на 08.03.2012 г. Световен бъбречен ден.

Ще присъстват лекари от България, както и президента на МФБФ - г-н Тимур Ерг от Турция, членове на борда на директорите на МФБФ, Пациентски организации от страната, Фондация Бъбрек от Варна - проф Д. Ненов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).