Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
125 г. от рождението на своя патрон отбелязва днес СУ "Гео Милев"
Автор: Стоян Маджиров 10:28 / 15.01.2020Коментари (0)4902
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
125 години от рождението на своя патрон отбелязва днес Средно училище "Гео Милев"- Варна. С цялото си творчество и живот Гео Милев категорично заявява своите човешки и граждански позиции и заплаща за това с живота си. Как трябва да е живял човек, който си отива едва 30 годишен, за да остави толкова дълбока и светла диря в историческата и културна памет на народа? За това ще говорят днес учениците в тържествения час на класа посветен на патрона.

По традиция денят започна с поднасяне на венец пред бюст-паметника на поета в двора на училището. Всяка година децата носят все повече цветя, с които отрупват паметника на Гео Милев.

Цяла седмица възпитаниците на училището се подготвят за патронния празник. Те са изработили постери, албуми и презентации за живота на поета. Учениците от първи до четвърти клас са подредили празнично класните стаи. Най-малките са подготвили рецитал по стихове за деца на Гео Милев и Леда Милева, а учениците от четвърти клас - изложба с илюстрации по стихове на двамата творци. Третокласниците участват в традиционен конкурс за най-хубаво стихотворение, посветено на поета.

Фото-изложба на тема "Символите на училище Гео Милев“ са подредили големите учениците от клуба по интереси "Да се знае и помни“. Те са отделили специално място на спомените на първия директор Петър Петров за това как името на поета става име на училището. В изложбата е показан твореца Минчо Ляпчев- бивш учител, оставил на училището бюст- паметника на Гео Милев, неговия портрет и първата емблема на СУ "Гео Милев“.

Във фоайето на училището е подредена изложба от ученически творби посветени на поета. Учениците са изработили табла със снимки и много информация за неговия живот и творчество, илюстрации на негови творби, както и емблематичния портрет с кичур над едното око.

Учениците от VІI до ХІІ клас за четвърти път ще отбележат празника с посещение на театрален спектакъл. Те ще гледат "Двубой" на Иван Вазов в Драматичен театър "Стоян Бъчваров"- Варна.

Патронният празник ще завърши с тържествен концерт под наслов "Мечти претворени в творчество“. Директорът на училището Албена Павлова по традиция ще връчи грамоти на най-изявилите се през годината ученици, които са се класирали на призови места в състезания, турнири и фестивали.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: