Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
13 387 абонаментни карти за градския транспорт са издадени предварително
Автор: Пламена Николова 16:34 / 12.10.2022Коментари (0)1881
©
13 387 абонаментни карти за градския транспорт на ученици, пенсионери и хора с увреждания са издадени или презаредени в периода 01.08.2022 г. до 05.10.2022 г. преди старта на кампанията по подмяна на тримесечни карти на хората от третата възраст, съобщи Милко Лалев, директор на общинското предприятие ТАСРУД.

Дейността по издаването на картите бе прехвърлена от "Градски транспорт" ЕАД към ТАСРУД в края на юли т.г. "Поетапно се преминава от хартиени карти към пластики. Видяхме неудобството за хората при провеждането на кампанийност при продажбата на абонаментни карти, тъй като стават опашки. Затова проведохме информационна кампания с обръщения към възрастните хора да не чакат последния момент, а да подменят по-рано картите си, като следващият тримесечен период влиза в сила след изтичането на валидните в момента абонаменти. Част от хората чуха нашето послание и подмениха картите си по-рано, сега картите се подменят и от останалите потребители. Освен това от 1 октомври има възможност за ученици и лица с трайни увреждания да купуват пакети за 60 и 90 календарни дни, освен досегашните едномесечни. Така ще се намали още повече времето за презареждане на картата, посочват още от ТАСРУД.

Оттам напомнят, че абонаментните карти за градския транспорт се издават през цялата година, за да няма струпване на хора по пунктовете. В момента работят  7 пункта - във "Владислав Варненчик", "Аспарухово", "Приморски", в Изчислителния център, в административната сграда на "Градски транспорт“, на обръщача на сп. "Почивка“ и до СУ "Димчо Дебелянов“.  

За новите карти служителите снимат гражданите на място в пунктовете. Хората трябва да представят само лична карта и решението за пенсиониране, при условията на глава VI, от Кодекса за социално осигуряване при навършване на 65 години. На база на тези документи се изготвят акаунт на потребителя и картите трябва само да се презареждат в пунктовете, което става бързо, обясниха от ТАСРУД.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: