Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
13,7 млн. лева са планирани за спорт в новия бюджет на Варна
Автор: Пламена Николова 13:49 / 14.04.2022Коментари (0)716
©
13,7 млн. лева са планирани за спорт в новия бюджет на Варна. В тази сума влиза издръжката на общинското предприятие и дирекцията, ангажирани със спортните мероприятия и дейности в града, програма "Спорт“, както и изграждането на спортна инфраструктура. Това стана ясно на днешното заседание на ПК "Младежки дейности и спорт“ към ОбС-Варна, на което беше одобрена финансовата рамка за 2022 г.

Бюджетът на програма "Спорт“ тази година е в размер на 1,5 млн. лева.  1/3 от средствата са за материално стимулиране на клубовете.  Около 900 хил. лева са планирани за финансово подпомагане на национални и международни прояви. Сред тях са Европейското първенство по хандбал за младежи до 20 г. и Европейското първенство по карате киокушин, чийто домакин ще е Варна.

В спортния календар на града фигурират също Световната купа по спортна гимнастика, международният лекоатлетически маратон Варна 2022, както и плувният турнир  “Black Sea Cup". За 82-ри път ще се проведе традиционният маратон по плуване "Галата – Варна“. Тази година водите на Черно море край Варна ще приемат и няколко регати.

По отношение на спортната инфраструктура в бюджета на Община Варна са заделени близо 2,5 млн. лева за стадион "Спартак“, с които да приключи ремонтът на съоръжението.

Членовете на комисията одобриха също проекторамката на Програма "Младежки дейности“ в размер на близо 706 хил. лева и на Програмата за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, възлизаща на 243 хил. лева.

На днешното заседание на комисията съветниците дадоха съгласието си изграждането на зала по спортна гимнастика да бъде включено в Плана за интегрирано развитие на община Варна  /ПИРО/ за периода 2021-2027г. Те решиха също да се сформира работна група, която да разгледа възможностите за предоставяне на общински терени за безвъзмездно ползване от ФК "Възраждане“ и ДФК "Одесос“, както и за финансово подпомагане на ФК "Тополи 2010“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: