Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
13 паралелки за прием след седми клас са закрити във варненските училища след първо класиране
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 22.07.2015Коментари (0)2218
© Impact Press Group
13 паралелки за прием след седми клас са закрити във варненските училища след първо класиране. Това каза за Радио "Фокус" - Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образование във Варна. 

Причината е, че след първия етап на класиране приетите ученици в съответните паралелки са били много под минимума и е било ясно, че няма да има възможност да бъдат сформирани. 

"Възползвахме се от текста в Наредба 11 за приема на ученици, който разрешава да се затворят паралелки и приемът да не се извършва, а децата да могат да се класират по други свои желания в паралелки, които реално ще съществуват", посочи Венцеслава Генова. В училищата в областта тази година няма закрити паралелки, тъй като и след седми, и след осми клас децата са предпочели да останат в училищата и паралелките на населените си места и приемът е осъществен на 100%, каза още Венцеслава Генова.

Обявени са 87 свободни места в 16 паралелки на 11 училища в града и областта. Позициите могат да бъдат открити на сайта на инспектората, заедно със заповедите на директорите на съответните учебни заведения, каза още Венцеслава Генова. 

Сред позициите за кандидатстване са профил "Природоматематически" - с профилиращ предмет биология и здравно образование, както и интензивно изучаване на немски език в III ПМГ "Акад. М. Попов" - гр. Варна, профил "Чуждоезиков" - с интензивно изучаване на английски език и втори чужд език френски език в ГПЧЕ "Йоан Екзарх" - гр. Варна, както и профил "Чуждоезиков" - с интензивно изучаване на италиански език в VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" - гр. Варна. Едно свободно място има и за специалност "Компютърна техника и технологии" - с интензивно изучаване на английски език в ПТГ - гр. Варна. 

Позиции са обявени и за училища във Ветрино и Провадия. Венцеслава Генова допълни, че до 28 юли директорите на училищата по свой график ще попълват свободните места в съответните учебни заведения, като това ще става от училищните комисии по приема. 

"Приемът вече не е централизиран, свободните места се попълват по ред и условия на директорите. Онези, които все още не са се записали, а искат да участват в състезанието за свободните места, могат да го направят", каза още Венцеслава Генова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: