13 училища във Варна са в програмата за борба с наркотиците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:49 / 23.11.2018
1876
Варненски ученици от V-VII клас ще бъдат обучавани по програма за превенция на употребата на наркотични вещества във Варна. Това каза Светлана Коева, директор на дирекция "Превенции" към Община Варна.

Учениците ще бъдат от 13 училища. "Към момента се довършват помагалата за V и VI клас, както и ръководствата за учителите, които в момента се обучават по тази програма, разработена съвместно с екип от катедрата по "Педагогика" към Шуменския университет", уточни Коева.

Според статистиката 1/4 от децата експериментират с наркотични вещества в горен курс.

"Ние ще продължаваме да работим с учениците от VIII-XII клас, но изследванията показват, че спешно трябва да се предприемат мерки и за по-ниската възрастова група, а именно с учениците от V-VII клас, защото така или иначе те се сблъскват с действителността, било в интернет или сред приятели", заяви Коева.

На дискусионния форум във Варна се обсъждат различни програми от неправителствени организации за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора.

Събитието се организира от дирекция "Превенции" към Община Варна, съвместно с Общинския съвет по наркотичните вещества, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Местната комисия за борба с трафика на хора и Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН.

Източник: БНР

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).