Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
131 750 фалшиви евро са задържани във Варна и Златарица
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 30.09.2009Коментари (0)1016
© Impact Press Group
Международна престъпна група е задържана със 131 750 фалшиви евро във Варна и Златарица от служители на Областните дирекции (ОД) на МВР във Варна и Велико Търново. Това каза на пресконференция директорът на ОД на МВР Варна комисар Димитър Димитров. Оперативните действия на органите на реда са започнали в началото април тази година, а самото неутрализиране на престъпната група е извършено на два етапа, вторият, от които е проведен вчера. През вчерашния ден са претърсени пет адреса с градовете Варна, Златарица и Провадия.

В дома на К.П. в Златарица са открити 2 000 фалшиви банкноти от 50 евро с обща номинална стойност 100 000 евро, както и цев за пистолет със заглушител, а в обитавана от същото лице вила в района на язовир „Влашки Дол" са намерени незаконна ловна пушка и боеприпаси за нея.

От жилище във Варна, обитавано от Б.И., на 42 години, са иззети 236 банкноти от 50 евро с обща номинална стойност 11 750 лв., а в колата му са открити клонинги на банково карти с пин-кодове на тях. При първия етап по неутрализирането на престъпната група на 16 юли в момент на предаване на 400 фалшиви с общ номинал 20 000 евро са задържани шест лица, в условията на вече образувано досъдебно производство. Повдигнати са обвинения като участници в престъпната група срещу Д.Г. и Ю.К, който е уличен като поръчител, а за останалите се смята, че са били помощници.

От общо осем задържани лица, четири ще бъдат обвинени за участие в престъпна група, разпространявала фалшиви пари, а на другите четири ще бъде търсена съдебна отговорност за подпомагане на престъпната дейност.

Един от основните заподозрени е Ю.К., който е роден през 1970 г. в Анкара, Турция, представил швейцарски документи за самоличност и няма данни да е бил осъждан до момента.

Един от предполагаемите главни участници в престъплението е и К.В.П., роден през 1950 г. в Златарица. Лицето е неосъждано, с постоянен адрес в София и с временно местожителство в Златарица. Сред основните обвиняеми е и Б.И.Б., който е роден през 1970 г. във Варна и е осъждан. Д.И.Г, роден през 1963 г., също е от Варна и е криминално проявен и осъждан.

За подпомагане на престъплението се разследват И.М.С., роден в Добрич през 1972 г., криминално проявен и осъждан; румънския гражданин Д.А, роден през 1967 г. в Констанца, също осъждан; неосъжданият В.Г.Д., роден през 1984 г. в Добрич и З.А.Я., роден през 1950 г. в село Синдел, който е осъждан многократно.

Откритите в отделните проверки фалшификати са идентични, а изработката им се оценява като добра. Първият етап на действията по неутрализиране на престъпната група е осъществен преждевременно, за да бъде предотвратено изнасянето на фалшивите пари в Швейцария. Използвани са специални разузнавателни средства, защото това е било абсолютно необходимо за успешното реализиране на оперативните действия на полицията. Част от фалшивите банкноти са били разпространени, но тепърва предстои да се установи размерът на сумата, както и месторазпространението. Фалшификатите са произведени в България, но към момента не може да бъде оповестено точно къде е станало това. Полицията не разполага с данни до момента във Варна да са били произвеждани фалшиви банкноти с номинал от 50 евро. Тепърва предстои да се установи също дали задържаното оръжие е било използвано. Очаква се делото по случая да влезе в съда до няколко дни.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: