14 млн. лв. са необходими за ремонта на варненските буни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
13:35 / 01.11.2016
3086
Варненските буни - собственост на държавата, са в лошо състояние. За ремонта им са необходими 14 млн. лв., съобщи за телевизия "Черно море" областният управител Стоян Пасев.

Буните са строени са през 80-те години на миналия век и оттогава не са ремонтирани. Съоръженията, които трябва да пазят брега ни от морската стихия, се рушат отдавна, но през последните години състоянието им сериозно се влоши - прояден бетон, стърчащи ръждясали арматури, разбити и разместени плочи.

Областният управител Стоян Пасев е разговарял с регионалния министър Лиляна Павлова за брегоукрепването.

"Не само на територията на Варна, а по цялото Черноморие всички буни са в окаяно състояние. Мисля, че се възприе някакъв вариант да могат общините сами да ги стопанисват или по някакъв начин да се намери публично-частно партньорство, по което да се отдадат за атракцион или друго, за да може да се стопанисват по правилния начин, на все още не е решен проблема", коментира Стоян Пасев.

За ремонта на варненските буни има готов проект, който е подаден в МРРБ. Той е направен преди три години, впоследствие е актуализиран. За брегоукрепването са необходими сериозни финанси.

"Трябва да сме по-активни всички - общини, областни, държава, министерства, за да може да се усвоят европейски средства. Без тях няма да може да се справим сами", аргументира се областният управител.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).