Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
15 г. затвор за жената, убила приятеля си във "Възраждане"
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 12.01.2012Коментари (0)3559
©
15 години затвор при първоначален строг режим присъди Варненският окръжен съд (ВОС) на 43-годишната Люба Кантарджиева, заради жестокото убийство на приятеля й Марин Василев, извършено преди година и половина в жилището й в кв."Възраждане" във Варна.

Съдът призна вината на Кантарджиева, затова, че на 21 юли 2010 година умишлено, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост убила мъжа, с който живеела на семейни начала и я осъди да заплати на бащата на жертвата 100 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди.

Пресслужбата на съда припомня, че съвместният живот на двойката бил съпътстван със системна злоупотреба с алкохол, с многобройни скандали, агресия, раздели и събирания. Часове преди драматичните събития, довели до смъртта на Марин, двамата отново се скарали, сбили се и след като се сдобрили - дори отишли на плаж. Вечерта започнала спокойно с бутилка ракия и приятел на гости. По време на вечерята възникнал поредния конфликт, който прераснал в скандал, придружен с викове, крясъци, размяна на удари, гонитба из апартамента и невъобразим шум, който за пореден път подразнил съседите им. Един от тях извикал полиция, но шумът утихнал и органите на реда си тръгнали. Люба и Марин продължили да се карат по-късно и в спалнята. Вбесената жена взела нож и започнала да нанася удари върху тялото и главата на приятеля си. Марин успял да се придвижи до коридора, но разярената жена го застигнала и продължила да му нанася удари с ножа. По-късно експертите преброили 23 прободни рани в различни части по тялото на жертвата. Два часа след полунощ Люба се обадила на брата на Марин, и без да обяснява какво е станало поискала от него да дойде и да си го прибере. Роднината обаче бил привикнал на честите скандали между двамата и затворил телефона. Едва към 9,30 сутринта на 21 юли Люба позвънила на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, които констатирали смъртта на Марин. Експертите установили, че острата кръвозагуба довела до сърдечно съдова недостатъчност била непосредствената причина за гибелта на Марин.

Към днешната присъда ВОС приведе в изпълнение и друго едно наказание за Люба, присъдено й за кражба от ВРС. Близо 6 000 лева общо са присъдените разноски по делото и държавната такса върху гражданския иск. След произнасяне на присъдата ВОС измени и мярката за неотклонение на подсъдимата - от "домашен арест" в "задържане под стража" и арестува Кантарджиева в съдебната зала.

Определението за мярката за неотклонение не подлежи на обжалване, но присъдата може да бъде протестирана или обжалвана в 15 дневен срок пред Апелативен съд Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 6
19.10.2010 »
09.08.2010 »
28.07.2010 »
27.07.2010 »
21.07.2010 »
21.07.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: