15 съдебни иска за заплати завеждат социални

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 27.09.2010
638
15 специалисти от Комплекса за социални услуги във Варна от октомври ще заведат индивидуални трудово-правни дела срещу Националния център за социална рехабилитация в София за неизплатени заплати. Преди около месец хората, които се грижат за деца, млади майки и семейства в риск, обявиха пред обществеността, че работят на "добра воля", тъй като от април са без заплати. В деня, когато се срещнаха с медиите във Варна, им бе преведено възнаграждението за април. "Оттогава досега няма никакво движение. Дължат ни заплати за май, юни, юли и вече за август", каза психологът в комплекса Боян Василев. Той и колегите му вече са се консултирали с Инспекцията по труда в морската столица. Оказало се, че всеки от тях трябва да води отделно съдебно дело, което съвсем ще утежни семейния им бюджет. Разноските щели да глътнат 300-400 лв., пари, които бездруго нямат и чакат от заплати. Василев беше категоричен, че поне половината от общо работещите 31 души в комплекса ще заведат искове.

Специалистите подразбрали още, че след повдигането на проблема, на среща в общината идвал председателят на управителния съвет на Националния съвет за социална рехабилитация Пламен Захариев. Той обаче подминал Комплекса за социални услуги във Варна и не се е срещнал с хората, които работят за неговата структура. Никой от Националния център не си направил труда и да отговори на изпратеното до тях писмо.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
03.09.2010 Социалните съдят шефа си
03.09.2010 Социални 4 месеца чакат заплати
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).