150 лв. глоба за ревнивец от Варна, нападнал съперник на работното му място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:43 / 10.06.2016
830
За проява на дребно хулиганство, Районен съд - Варна наложи глоба от 150 лева на 33-годишен мъж, сбил се на публично място - в търговски обект.

Инцидентът възникнал около обяд на 9 юни т.год., в магазин за продажба на санитарна керамика в централната градска част. 

33-годишният мъж влязъл в магазина с намерение да извика за личен разговор навън човек от персонала, който поддържал близки отношения с неговата жена. Другият не желаел да разговарят и опитал да се отдръпне. В този момент нарушителят започнал да му нанася удари по лицето и тялото, при което потърпевшия паднал по гръб на земята, като ударил главата си в изложените за продажба в магазина плочки. Колеги опитали да ги разтърват и сигнализирали за случилото се в полицията. Потърпевшият в свадата потърсил спешна медицинска помощ, след което бил прегледан и от съдебен медик.

Съдебният състав счете, че е налице основание за налагане на административното наказание. Сбиването на публично място е непристойно поведение, с което се нарушава общественият ред и спокойствие, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление хулиганство по смисъла на чл.325 от НК. 

Съдът намира, че засягането на реда и общественото спокойствие е косвен резултат от деянието, доколкото нарушителят е съзнавал, че се намира на обществено място, но не е успял да овладее гнева си и е нанесъл удари на пострадалия /като той самият също е получил нараняване/, респ. позволява квалифицирането му като проява на дребно хулиганство, извършено при евентуален умисъл. За смекчаващи отговорността обстоятелства съдът приема изразеното критично отношение към извършеното, възрастта на нарушителя, чистото съдебно минало и стремежа да запази семейството си.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).