18-годишният крадец Марин влиза в затвора след споразумение с прокуратурата във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:20 / 16.06.2020
1675
Подсъдим за кражба и теглене на пари от чужда карта ще търпи наказание 1 година 2 месеца лишаване от свобода при общ режим след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

18-годишният Марин Н. ще търпи наказание една година и два месеца лишаване от свобода при общ режим, след като се призна за виновен за кражба на чужди вещи и теглене на пари от чужда дебитна карта и сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което е било одобрено от Варненския окръжен съд. С отделно определение на съда по предложение на прокуратурата му е била приведена в изпълнение и предходна присъда, в чийто изпитателен срок е извършил деянията, за които днес бе осъден.

През ноември миналата година подсъдимият видял на крайбрежната алея във Варна паркиран автомобил, чието стъкло не било плътно затворено. В колата спели момче и момиче. Марин проврял ръката си и успял да вземе мобилен телефон и раница.

В раницата открил дебитна карта, чийто ПИН-код бил записан на листче. Направил няколко опита да изтегли пари в брой от картата. След това платил покупки в магазин, но тъй като надхвърлил лимита за безконтактно плащане, се наложило да плати на два пъти. Общата стойност на отнетите вещи на момчето и момичето е 439 лева.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).