18 училища във Варна ще имат нови спортни площадки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 04.09.2019
4856
Предстои мащабно строителство на спортни площадки в 18 училища във Варна. Ще бъдат вложени над 5,3 млн. лв. Това съобщи в предаването "Европейска Варна“ на тв "Черно море“ с водещ Емил Дамянов Лилия Христова, шеф на общинската дирекция "Образование и младежки дейности“. Новите спортни площадки ще могат да се ползват и от живеещите в близост до тях, добави тя.

Ремонти са предвидени и на прилежащите площадки на 9 детски градини. Целта е да отговарят на най-новите изисквания. До няколко години с тях ще бъдат съобразени и площадките на останалите детски градини.

Христова посочи, че перспективата е да се строят детски градини в районите "Одесос“ и "Приморски“, където натискът от страна на родителите е най-голям.  Предстои официалното откриване на ДГ "Иглика“, която е вече завършена. За следващ период се предвижда разширение на ДГ "Дружба“. На мястото на предоставения от социалните служби дом "Другарче“ също ще има нова градина, която ще е филиал на ДГ "Д-р Петър Берон“. 

Подготвяме документите за въвеждане в експлоатация на училище "Димчо Дебелянов“. Приключват строителните работи и в училище "К.Арабаджиев“. Надявам се навреме да приключи и ремонтът в I ОУ във "Владиславово“ и всички ученици там да започнат занятия на собствена територия, каза още Лилия Христова. Тя поднесе отново извиненията на общината към родителите за причинените неудобства от ремонтите. Благодаря на всички за търпението, но всичко бе в името на децата. Над 16,5 млн. лв. бяха усвоени по програмата "Региони в растеж“ за модернизиране на образователната инфраструктура на Варна. Толкова пари няма как да се отделят от бюджета на която и да е българска община, обобщи Христова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).