180 души - на поход по плажа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 12.07.2010
1494
180 души се включиха в национален поход "Черноморски бряг". Участници от Варна и цялата страна стегнаха раници и тръгнаха на обиколка по местното крайбрежие. "Целта е популяризиране на пешеходния туризъм. Участниците ще преминат през резерват "Лонгоза", пясъчните дюни на Шкорпиловци и други защитени територии, както и през първата хижа, построена по Черноморието", разказа секретарят на туристическо дружество "Черноморски простори" Йордан Сивков. Дружеството е организатор на похода, който се провежда за 12-и път. "Идеята е туристите да придобият навици за природосъобразен живот при летни условия и да се научат как да се справят на палатков бивак", обясни още Сивков.

Походът се провежда в продължение на 6 дни и трябва да приключи в четвъртък. Участниците са екипирани според изискванията за летни походи, като задължително носят шапка с козирка, бански, джапанки, вода, слънчеви очила, дъждобран, спален чувал, фенерче, личен медицински пакет с лекарства, палатка и други съоръжения за бивакуване, посочи секретарят на туристическото дружество. Той допълни, че са се включили хора на възраст между 10 и 65 години.

Разходите по организацията и провеждането на похода са поети от Българския туристически съюз, ТД "Черноморски простори" и спонсори, подкрепили проявата, каза още Сивков.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).