19-годишен без книжка опита да избяга от полицията, натресе се в патрулката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:25 / 28.05.2018
1914
В бързо производство, за управление на автомобил без регистрационни табели и без шофьорска книжка, Районният съд във Варна наложи общо наказание на 19-годишен неправоспособен водач от Синдел. 

Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 2 и по чл. 343в, ал. 2 от НК бяха определени отделни наказания, като 19-годишния подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Случаят е от 10 май тази година. Подсъдимият е бил забелязан от патрул на жандармерията в автомобил "Ауди“, без регистрационни табели, спрян край железопътен прелез на входа на село Синдел. Виждайки приближаването на обозначения служебен автомобил, 19-год. младеж форсирал двигателя и предприел бягство с колата, като при разминаването причинил удар и деформация на патрулния автомобил. Той изоставил нерегистрираното по надлежния ред "Ауди“ в частен двор и се скрил, но впоследствие сам се явил пред пристигналия на местопроизшествието дежурен полицейски екип. 

19-годишният младеж е с чисто съдебно минало, но многократно е извършвал нарушения, свързани с управление на различни автомобили без нужната правоспособност, като за тях са  му били съставяни актове. Същевременно, в едногодишен срок  преди настоящото деяние – през месец януари 2018 г., той е бил санкциониран по административен ред с влязло в сила наказателно постановление отново за управление на МПС като неправоспособен.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).