19-годишен е новият шампион по въздушна китара на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 11.07.2014
449
19-годишният Атанас "Air Grinder" Цветков е новият шампион по въздушна китара на Варна. Миналгодишният шампион Бедрос "Бедрок" Арменаков се класира втори. Трети е Боби "Доби" Петров. Според правилата на шампионата, първите трима печелят право да участват в Националния финал на 31 юли в София. Четвъртият, Александър "Армага" Иванов също печели това право, с уайлдкарт от организаторите, заради доброто си представяне.

Състезанието се проведе на 9 юли вечерта, на сцена "Обсерватория" в Морската градина в рамките на фестивала FUNCITY. Жури на състезанието бяха: Светлана Пасева, началник отдел младежки дейности в Община Варна; Гергана Джуфова, координатор доброволци и занаятчии на фестивала FUNCITY; Кобо Цветков, китарист на варненската група Pizza; Бъни, китарист и вокал в БГз и Cool and The Ghe; председател на журито бе легендарният пънк китарист в повече от 33 банди по света и у нас, известен в средите като Роската от Силистра.

Състезанието бе официален кръг от националния шампионат на България по въздушна китара. Следващите състезания в календара са Пловдив - 11 юли, София - 22 юли и Созопол - 26 юли. На 31 юли в София е финалът, на който ще бъде излъчен шампионът на страната, който ще участва на световния финал в Оулу, Финландия от 27 до 30 август.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).