19-ото класик рали “Нептун" ще мине през крайбрежната алея

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:12 / 23.06.2016
893
За 19-а поредна година ще се проведе класик рали "Нептун", което е и ІІІ кръг от националния ретро рали шампионата с коефициент - 3. Тази година колите ще преминат през крайбрежната алея на Варна. В събота след старта в 11,01 ч. от община Варна е предвидено строяване на всички екипажи (21 на брой) пред "Кални бани". Официалното представяне ще бъде в около 11,45 ч. Оттам красивите возила потеглят към Св. Влас. В неделя в 17 ч. пак пред "Кални бани" ще се проведе награждаването на победителите. И в двата случая колите ще бъдат атракция за гражданите и гостите на морската столица.

"Щастливи сме и аз като представител на "Лазурен бряг`91" - дружеството, което е стопанин, собственик и концесионер на морски плаж във Варна - Централен, че имахме честта и възможността да се включим като спонсори на част от състезателната отсечката на 19-ото рали "Нептун". Това става точно за 90-годишнината от създаването на тези сгради - Централни и Северни морски бани. Ще дадем възможност и ще направим необходимото отсечката по крайбрежната алея да стане част от ралито и да го направим традиционо. 

Едно от най-подходящите места е част от състезанието да бъде пред Северни или Централни морски бани във Варна", заяви на пресконференция в "Кални бани" Андрей Василев - търговски директор на фирма "Лазурен бряг`91", която е концесионер на градските плажове.

"Ще се опитаме рали "Нептун" да стане международно и с тази възможност и помощ ще запазим отсечката пред Централни и Северни морски бани. Тя е изключително атрактивна и мога да бъда само оптимист за развитието на ралито в по-добра посока", коментира на свой ред и организаторът на класик рали "Нептун" Орлин Пенев.

Тази година като съпътстваща проява на ралито се организира изложба на стационарни модели на транспортна техника от Модел клуб "Варна" (във фоайето на общината) и честване на 90 г. Морски бани - Варна.

Пред "Кални бани" 2 дни преди състезанието бяха представени лидерите в класирането в националния ретро рали шампионат. Лидери са Детелина и Габриел Наневи с "Мерцедес" със 125 т. Само на 11 т. от тях изостават Георги и Светла Георгиеви ("Порше"), а третото място държи Мартин Аргиров с "Датсун".

Тази година на старт ще застанат екипажи от Варна, Каварна, Сливен, Пловдив, София и Перник. Рекорден блой участници е имало през 1998 и 2006 г. - по 34. Според организаторите 19-ото класик рали "Нептун" с уникалната си отсечка по крайбрежната алея ще бъде и ключово за разпределение на призовите места в държавния шампионат. Тази година състезанието включва 12 часови контроли, 14 етапа точна езда и 1 майсторско управление - общо 270 км.



Източник: Черно море

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).