Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
2 бона заплата за шефка в "Пазари"
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 20.09.2010Коментари (0)83264
© Varna24.bg
2000 лв. е заплатата на новия председател на борда на варненската общинска фирма "Пазари" Лилия Христова. Христова, която е и шефка на районната организация на ГЕРБ в "Приморски" влезе в Управителния съвет на дружеството преди около два месеца. Тогава с решение на Общинския съвет бордът бе намален от петима на трима души и в неговия състав, освен човек от ГЕРБ, влязоха и Милен Колев от "Атака" и Миглена Георгиева, излъчена от дясно-центристката група във варненския местен парламент, представена от ДСБ и партия "Свободен избор". Възнагражденията на Колев и Георгиева като бордоваци в "Пазари" се равняват на две минимални работни заплати, след решение на местния парламент. Високото заплащане на Христова пък си имало обяснение, тъй като тя изпълнявала две длъжности.

Освен за председател на борда, тя е била избрана и за изпълнителен директор на дружеството с персонална отговорност. Според устава на "Пазари" предприятието има членове и председател на борда, както и конструирана длъжност "изпълнител член/директор". Фирмата обаче досега е функционирала без такъв. При регистрацията на новия борд се оказало, че има разминаване между устава и реалната фактическа обстановка. Ръководното тяло установило това, когато пуснало регистрацията си в търговския регистър, но получило отказ заради липсата на изпълнителен член. Така на следващо заседание на борда се стигнало до избора на Христова и за директор. От там дошла и високата заплата, защото изпълнителният директор получава отделно възнаграждение от това, което взема като бордовак. Договорът за изпълнителен член е с мандат за 3 или 5 години. В случая с Христова е сключен за 3 години.

"Бордът е колективен орган и носи колективна отговорност. Изпълнителният директор носи изключително персонална", каза самата Христова потърсена за коментар. По нейни думи с избора й за директор, тя вече има двойни отговорности - не само за борда като негов председател, а и за самото предприятие. "Заплатата е съизмерима на отговорността, а дори и на работното време", коментира Христова. Тя обясни, че като председател на борда може да присъства само на заседанията на управителното тяло, но като директор трябва да бъде всеки ден в предприятието, за да следи работата му.

С приемането на тази длъжност правомощията на Христова стават по-широки от тези на прокуриста. Самата тя не скри, че някои от тях се припокриват, но това не означавало, че сегашният прокурист Владимир Михалчев, който заемаше тази длъжност и при стария борд, е излишен. "Той е изключителен мениджър, работи добре и необходим на предприятието, а и става дума за приемственост", категорична бе Христова.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: