2 години затвор и 10 000 лв. глоба за наркодилъра Йонко от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:47 / 27.05.2020
1550
Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за разпространение и държане на наркотици получи наказание 2 години лишаване от свобода при строг режим и 10 000 лева глоба, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

27-годишният подсъдим за държане и за разпространение на наркотични вещества Йонко И., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе осъден от Варненския окръжен съд на две години лишаване от свобода при първоначално строг режим и  10 000 лева глоба.

Наказанието на младия мъж бе постановено при условията на съкратено съдебно следствие, поискано от подсъдимия с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така съдебният състав му определи три години лишаване от свобода, като след редукцията осъденият ще търпи наказание две години лишаване от свобода. В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на над 900 лева.

Престъпната дейност Йонко извършвал от дома си. Пред вратата на апартамента си оставял в кутия поръчаните му наркотици - марихуана или екстази. В същата кутия клиентите плащали дължимата сума. 1 грам марихуана 27-годишният мъж продавал за 10 лева, толкова клиентите плащали и за грам екстази. При поръчка на по-големи количества Йонко правел отстъпка.

Стойността на дрогата, която била открита  при претърсване в дома му, се изчислява на стойност близо 1800 лева. Намерени били 20 000 лева, електронна везна, гриндер и два мобилни телефона и таблет, с които осъществявал разпространението на наркотичните вещества от дома си.

27-годишният Йонко И. е осъждан за грабеж и кражба като непълнолетен. След навършване на пълнолетие е осъждан и за държане на  наркотици.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).