20-метров български флаг се развя над варненското село Чернево

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:28 / 02.03.2023
5185
По повод националния празник 3 март - Ден на Освобождението на България от османско владичество, Валентин Георгиев – жител на село Чернево, който е и пряк наследник на основателя на селото – дядо Черньо, подари на местните жители голям трибагреник, който днес гордо бе разпънат от най-високата част на Чернево. Това разказа самият той в ефира на БНР- Радио Варна. 

Идеята за поставянето на българския флаг се ражда преди малко повече от година. Преди това обаче Валентин Георгиев поставя огромен шестметров кръст над Чернево. Тритонният светещ кръст е съграден със съдействието и даренията на приятели и съмишленици на черневеца. Кръстът е осветен и поставен през 2010 г. на най-високото място в село Чернево - скала на височина 340 метра.

Валентин Генев – собственик на шивашкия цех, ушил флага с дължина 20 метра и ширина 3 метра също присъства на неговото първо спускане. Той сподели, че е бил поласкан, че съименникът му се обръща към него и с радост приема поръчката за ушиването на големия трибагреник. 

Българският флаг след дни ще бъде свален, за да се запази от метеорологичните влияния. Той ще бъде дарен на общината, която ще го спуска на всеки национален празник. За това увери Данаил Йорданов – кмет на община Суворово, който благодари за родолюбивия жест на Валентин Георгиев. 

Издигането на трибагреника предизвика чувства на радост и гордост у местните жители.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).