20 нови японски вишни вече радват варненци в Морската градина

Автор: Велизара Ангелова
Коментари (2)
18:13 / 17.04.2024
4356
Най-новите попълнения на дървесния фонд на Морската градина  – 20 броя млади японски вишни, вече радват с цветовете си варненци. Дръвчетата, които са дарени на Община Варна, са засадени миналата година от Общинско предприятие "Управление на проекти и озеленяване", което се грижи за най-големия варненския парк. Вишните са в близост до Природонаучния музей и вече са обект на многобройни снимки.

Varna24.bg напомня, че дръвчетата са декоративни. Не ги крадете. Част от първите, дарени преди много години, бяха свити от неизвестни баби, които си помислиха, че това е плодно дръвче и ще дава много добра реколта.  

В парка продължават дейностите по първото за годината косене на тревните площи. Паралелно с това служители на общинското предприятие подготвят терените за новото лятно зацветяване, което ще започне в началото на месец май, съобщи Община Варна.

В северната част на Морската градина след Зоопарка вече приключи разчистването на саморасли храсти и санитарната резитба на сухи и опасни дървета. Дейностите са извършени на площ над 100 дка, неподдържани от близо 20 години насам, посочиха още от общинското предприятие.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).