200 000 лв. кръвнина дължи убецът на дядо Недляко, ще има още искове на наследници

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:39 / 15.10.2019
10582
"Удовлетворени сме от присъдата, на този етап нямаме намерение да обжалваме", коментира за Varna24.bg днес адвокатът на близките на убития дядо Недялко Владимир Шивачев.

И допълни: "Тодор трябва да заплати общо 200 000 лв. кръвнина на двете дъщери на убития дядо Недялко. Впоследствие ще заведем дело с претенции за обезщетяване на още наследници, тъй като към този момент нямахме възможност да се подготвим за другата част, те са общо около трима човека. Тези искове ще бъдат заведени в отделен граждански иск. Предвид мъката и трагедията, която са преживели, близките на Недялко няма как да са напълно доволни от нищо в този живот оттук-нататък, но като присъда са доволни като цяло", коментира защитникът.  

Той допълни, че до момента Тодор не е споделил в съдебната зала какви са били мотивите му за жестокото убийство, изказал само съжаление за стореното. 

Припомняме, че днес в Окръжен съд-Варна бе произнесена присъдата срещу 23-годишния Тодор Тодоров, обвинен в убийството на свой съселянин дядо Недялко от Старо Оряхово.

В разпоредителното заседание днес защитата на подсъдимия поиска разглеждане на делото в условията на "съкратено съдебно следствие“. Бе наложено наказание доживотен затвор, но съдът го замени с "лишаване от свобода“ от 25 години, тъй като бе редуцирана присъдата с една трета. Тодор ще лежи в затвора при строг режим. Подсъдимият трябва да заплати и по 100 000 лв. кръвнина на всяка от двете дъщери на убития. 

Делото приключи в един ден, след като пред петчленния състав на съда Тодор призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Пред съда каза само, че съжалява и няма какво повече да добави.

23-годишния подсъдим е с начално образование, не работи и е неосъждан.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
15.10.2019 25 години в затвора ще лежи убиецът на дядо Недялко от Старо Оряхово
15.10.2019 Произнасят присъдата за убийството в Старо Оряхово
30.09.2019 Ужасни подробности за убийство във варненско село! Лудия пребил с неописуема злоба дядо Недялко
11.02.2019 Прокурор разкри зловещи подробности за убийството в Старо Оряхово
11.02.2019 Убиецът на дядо Недялко не трепна в съда, призна си за стореното!
11.02.2019 Ето го убиеца на дядото в Старо Оряхово!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).