Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
200 младежи извиха хоро в центъра на Варна
Автор: Стоян Маджиров 16:08 / 05.04.2019Коментари (0)1335
Българско хоро се изви в центъра на Варна по повод закриването на XXIV Пролетен семинар на Фондация Българска Памет. 200 младежи от историческата ни диаспора в Молдова, Украйна, Албания, Македония, Сърбия и България отбелязаха финала на образователния форум, като си дадоха дума да се срещнат съвсем скоро отново тук в България. Младежите надписаха и раздадоха над 1000 картички и декоративни яйца с великденски пожелания за жителите на Варна и си направиха семейна снимка пред паметника на цар Калоян.

Събитието се осъществи по инициатива на Фондация Българска Памет в партньорство с Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Ханс Зайдел“.

Образователният форум предостави на учениците възможност да усвоят различни знания и компетенции, свързани с дигиталното предприемачество, виртуалната реалност, 3D програмирането, наносателитите, създаването на видео съдържание, финансирането на собствен бизнес проект и много други. Бе обърнато специално внимание на тяхното личностно и професионално развитие.

"Искаме да покажем на тези млади хора как най-успешно да се възползват от начините за развитие, които Европейският съюз предлага. Желаем младите ни братя и сестри да свържат образованието и кариерното си развитие с България. В години на демографска криза тази диаспора е ключов наш стратегически резерв. Важно е обаче тези деца да са и достойни граждани в държавите, от които произхождат. Искаме да сме сигурни, че те ще могат успешно да допринасят и за развитието на собствените си общества по местоживеене“, сподели председателят на ФБП д-р Милен Врабевски.

В рамките на 5 дневния семинар младежите се срещнаха с успешни и вдъхновяващи личности от България, които са водещи предприемачи, новатори, дигитални специалисти, творци и лидери в сферата на науките и роботиката. Децата имаха възможност да им задават въпроси и да се мотивират от техните отговори.

Сред лекторите на семинара бяха Райчо Райчев (EnduroSat), Доброслав Димитров (Imperia Online), Добрина Чешмеджиева (БНТ), Михаил Стефанов (Мини Машини), Моника Панайотова (Inno Advisers, ФБП), Веселина Ангелова (ЕК в България), Ясен Георгиев (Институт за икономическа политика), Силвия Захариева (МГ "Д-р Петър Берон“, Варна) и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: