204 обекта за търговия с дървесина са прекратили дейността си във Варан и Добрич

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:05 / 12.04.2016
962
204 обекта за преработка и продажба на дървесина в областите Варна и Добрич са прекратили дейност от началото на годината във връзка с новите изисквания. 

Това каза за "Фокус" инж. Иван Стоянов, зам.-директор на Регионална дирекция по горите - Варна. Той допълни, че преди изменението на Закона за горите обектите по чл.206 са били 563, действащите обекти към края на месец март тази година са 359 за областите Варна и Добрич. 

Инж. Иван Стоянов припомни, че от началото на годината са в сила промените в Закона за горите, свързани с изискванията всички складове за преработка и продажба на дървесина да са оборудвани със системи за постоянно виедонаблюдение, като изискванията са камерите да са насочени към входовете и изходите на обектите и да могат да различават номерата на автомобилите. 

Според инж. Иван Стоянов, наличието на видеонаблюдение в складовете за продажба и преработка на дървесина ще даде възможност да се подобри контролът по отношение на съхранението и продажбата на дървесина и да се установява има ли получаване или експедиране на дървесина от склада, непридружена с документи, която не е вписана в дневника на обекта. 

"Друго изискване на горското законодателство е товарните автомобили, транспортиращи дървесина да са снабдени с функциониращи устройства за позициониране и проследяване на движението им -GPS устройства", каза още инж. Иван Стоянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).