Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
23 500 туристи са минали през Информационния център за 9 месеца
Автор: Екип Varna24.bg 16:58 / 28.09.2015Коментари (0)535
©
От всичките 23 500 туристи, преминали през варненския културен и туристически информационен център за първите девет месеца на годината, най-много са немските гости. След тях значителен дял заемат посетителите от Великобритания и от България.

В края на август и началото на септември значително се увеличил и броят на преминалите руски туристи. Това съобщиха от туристическия информационен център. Оттам определят сезона като успешен.

Изненадата тази година е от страна на огромния брой македонци, допитали се до звеното. Докато през предходни сезони е имало случай, в който не са регистрирани посетители с тази народност, то тази година броят им е стигнал над 200. Те са посетили морската столица основно по линия на конференции и бизнес пътувания.

Освен това се отчита сериозен брой туристи от Турция, голяма част идвали, за да се възползват от хазартни забавления. Разбира се, като източник на информация центърът е използван и от представителите на далеч по екзотични националности-Коста Рика, Чили и други.

Като цяло сравнено със същия период на миналата година броят на преминалите през звеното е с около 2500 по-малко. Това обаче до голяма степен се дължи на по-малкия брой круизни кораби този сезон. Освен това преобладаващото слънчево и хубаво време е задържало голяма част от туристите на плажовете по курортите, в резултат са посещавали по-рядко града.

Практиката през този сезон показва, че посетителите питат най-често за транспортните линии, които обслужват не само градската, но и извънградската част. На второ място попадат забележителностите. На трето място се нареждат атракции, местата за шопинг. Туристите се вълнуват не само къде се намират моловете, а и магазини извън тях, както и пазари.

От забележителностите най-привлекателни за туристите се оказват Археологическия музей и Римските терми, заедно с Катедралата. Около Варна огромен интерес предизвикват Побити камъни и Аладжа манастир.

Сред най-честите оплаквания, постъпвали в центъра през сезона, са недостатъчното информация за разписанието на автобусните линии по спирките на градски транспорт. По отношение на джебчийството този сезон е забелязано по-засилено полицейско присъствие в някои точки на града, което неминуемо е дало ефект.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Лоша инфраструктура във Варна
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: