23 500 туристи са минали през Информационния център за 9 месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:58 / 28.09.2015
539
От всичките 23 500 туристи, преминали през варненския културен и туристически информационен център за първите девет месеца на годината, най-много са немските гости. След тях значителен дял заемат посетителите от Великобритания и от България.

В края на август и началото на септември значително се увеличил и броят на преминалите руски туристи. Това съобщиха от туристическия информационен център. Оттам определят сезона като успешен.

Изненадата тази година е от страна на огромния брой македонци, допитали се до звеното. Докато през предходни сезони е имало случай, в който не са регистрирани посетители с тази народност, то тази година броят им е стигнал над 200. Те са посетили морската столица основно по линия на конференции и бизнес пътувания.

Освен това се отчита сериозен брой туристи от Турция, голяма част идвали, за да се възползват от хазартни забавления. Разбира се, като източник на информация центърът е използван и от представителите на далеч по екзотични националности-Коста Рика, Чили и други.

Като цяло сравнено със същия период на миналата година броят на преминалите през звеното е с около 2500 по-малко. Това обаче до голяма степен се дължи на по-малкия брой круизни кораби този сезон. Освен това преобладаващото слънчево и хубаво време е задържало голяма част от туристите на плажовете по курортите, в резултат са посещавали по-рядко града.

Практиката през този сезон показва, че посетителите питат най-често за транспортните линии, които обслужват не само градската, но и извънградската част. На второ място попадат забележителностите. На трето място се нареждат атракции, местата за шопинг. Туристите се вълнуват не само къде се намират моловете, а и магазини извън тях, както и пазари.

От забележителностите най-привлекателни за туристите се оказват Археологическия музей и Римските терми, заедно с Катедралата. Около Варна огромен интерес предизвикват Побити камъни и Аладжа манастир.

Сред най-честите оплаквания, постъпвали в центъра през сезона, са недостатъчното информация за разписанието на автобусните линии по спирките на градски транспорт. По отношение на джебчийството този сезон е забелязано по-засилено полицейско присъствие в някои точки на града, което неминуемо е дало ефект.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).