24-часова спецакция във Варна, задържаха 44 души!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:41 / 12.11.2018
22778
За срок от 24 часа на територията на област Варна е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие и превенция на конвенционалната престъпност. В рамките на масираните полицейски действия са проверени 880 лица, 563 автомобила и са съставени 140 АУАН, задържани са 44-ма. В рамките на операцията са образувани 14 досъдебни и 6 бързи полицейски производства.

Сред задържаните има мъж на 26 г., отказал да спази разпореждане на полицейски служители, оказал съпротива, избягал от проверка и провокирал преследване. В гр. Варна, при опит да бъде спрян за проверка л.а. «БМВ», водачът на същия не се съобразява с подадените му сигнали за спиране от страна на полицейските служители и продължава своето движение. Предприемат се действия по следване на автомобила, чиито водач няколко пъти създава умишлено опасни ситуации на пътя, не спира и продължава своето движение, преминавайки през с. Тополи. При излизане от селото, л.а. «БМВ» успява да блъсне служебен полицейски автомобил. Категоричният отказ на мъжа, който е зад волана на преследвания автомобил, да се съобрази с полицейските разпореждания и поредния опит за избутване на служебен автомобил от пътя, полицейските служители са принудени да използват помощни средства. Близо до с. Езерово автомобилът е спрян. При задържането двете лица, които са в него, се заключват и оказват съпротива на органите на реда.

Двамата са установени като добре известни на МВР – Н.Т. 26 г. и непълнолетен негов спътник. Н.Т. никога не е бил правоспособен водач и е криминално проявен за множество деяния. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. При така създалата се ситуация няма пострадали граждани или служители на органите на реда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).