25 години в затвора ще лежи убиецът на дядо Недялко от Старо Оряхово

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
12:00 / 15.10.2019
3272
Днес в 11,30 ч. в Окръжен съд-Варна бе произнесена присъдата срещу 23-годишния Тодор Тодоров, обвинен в убийството на свой съселянин дядо Недялко от Старо Оряхово, предаде репортер на Varna24.bg. Зверството беше извършено на 8 февруари тази година.

В разпоредителното заседание днес защитата на подсъдимия поиска разглеждане на делото в условията на "съкратено съдебно следствие“. Бе наложено наказание доживотен затвор, но съдът го замени с "лишаване от свобода“ от 25 години, тъй като бе редуцирана присъдата с една трета. Тодор ще лежи в затвора при строг режим. Подсъдимият трябва да заплати и по 100 000 лв. кръвнина на всяка от двете дъщери на убития. 

Делото приключи в един ден, след като пред петчленния състав на съда Тодор призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Пред съда каза само, че съжалява и няма какво повече да добави.

23-годишния подсъдим е с начално образование, не работи и е неосъждан.

Ето и цялата история на зверството:

На 8 февруари тази година около 17 часа в магазин в село Старо Оряхово, пред който имало няколко маси, се засекли Тодор, известен сред съселяните си с прякора Лудия, и Недялко. 70-годишният мъж работел като пастир. Всяка сутрин преди работа пиел кафе пред магазина, а вечер работодателят му го оставял пак там. След като Тодор забелязал присъствието на пастира, споделил на свидетел по делото, с когото пиели бира, че се дразни от Недялко, че му "има зъб“ и ще го набие. 

Около 20,30 часа пристигнал друг свидетел по делото, когото Недялко почерпил. Половин час по-късно помолил съселянина си да го придружи до дома му, тъй като бил употребил значително количество алкохол. Мъжът го оставил в изоставена тухлена постройка, в която живеел 70-годишният Недялко. 

По-късно от магазина си тръгвал и подсъдимият, минал пред дома на сестра си, взел от навеса с дървата за огрев дърво с дължина около метър и половина и отишъл в дома на Недялко. Тодор влязъл в къщата, видял жертвата си, която била с гръб, и започнал да му нанася удари с дървото по гърба. Част от дървения кол се счупил от ударите. Недялко направил опит да го издърпа от ръцете на Тодор, но не успял. Разгневен, 23-годишният продължил побоя над възрастния мъж с юмруци по лицето и главата. Когато Недялко спрял да мърда, извлачил тялото му на двора и го захвърлил заедно с вещите му. Започнал да чупи дървените плоскости, с които били закрити прозорците, изкъртил и вратата, като забил кола в нея. 

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи като причина за смъртта механичната асфикция от аспирация на кръв в дихателните пътища и белите дробове на убития Недялко, причинена от кръвоизлив от разкъсаните съдове при счупването на костите на лицевата част на черепа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
15.10.2019 200 000 лв. кръвнина дължи убецът на дядо Недляко, ще има още искове на наследници
15.10.2019 Произнасят присъдата за убийството в Старо Оряхово
30.09.2019 Ужасни подробности за убийство във варненско село! Лудия пребил с неописуема злоба дядо Недялко
11.02.2019 Прокурор разкри зловещи подробности за убийството в Старо Оряхово
11.02.2019 Убиецът на дядо Недялко не трепна в съда, призна си за стореното!
11.02.2019 Ето го убиеца на дядото в Старо Оряхово!
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).