25-годишен крадец на коли от Варна си получи заслуженото

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:43 / 10.09.2021
2503
25-годишен бе осъден за противозаконно отнемане на чужди автомобили и кражба на вещи.

Самото противозаконно отнемане на коли е извършено в кв. "Аспарухово" през месец януари тази година, в условия на продължавано престъпление – на два пъти, през непродължителен период от време и при сходна обстановка, като автомобилите са били различни модели от една и съща марка, съобщиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият често обикалял улиците в търсене на възможност да покара чужди автомобили, като се оглеждал за оставени отключени и видимо некарани от дълго време коли.

Първоначално, през нощта на 14 срещу 15 януари, влязъл в превозно средство, което неуспешно опитал да запали с намерен вътре счупен автомобилен ключ, а после избутал по инерция и изоставил без надзор на близка улица.  Няколко дни по-късно пробвал да запали друга чужда кола и тъй като акумулатора бил изтощен, решил да се върне и вземе този на вече изоставения от него автомобил. Той откраднал кутия за бушони и акумулатора, монтирал го на втората кола и карал из квартала. Поради неразумната скорост и поведение при шофиране под Аспарухов мост, подсъдимият се ударил в препятствие, което  довело до повреди на фар, съединителен комплект, броня и други щети, оценени за над 800 лева. 

25-годишният подсъдим е неосъждан. За всяко от деянията – противозаконното отнемане на автомобили и кражбата на вещи,  Районният съд във Варна наложи отделни наказания, като той следва да търпи най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.  Подсъдимият бе осъден да заплати претърпените имуществени вреди в резултат на престъплението, държавната такса върху уважения граждански иск и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).