25-годишна варненка набута майка си с бърз кредит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:00 / 25.04.2017
4925
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 25-годишната Ивелина Др., която изтеглила бърз кредит с неверни сведения, като посочила в искането личните данни на майка си и телефон за връзка с нейна позната. 

Предстои делото срещу подсъдимата за извършено престъпление по член 248а, ал. 1 от Наказателния кодекс да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Подсъдимата Ивелина кандидатствала за кредит от 300 лева в сайт на фирма, която предоставяла бързи заеми. 

В електронния въпросник за кандидатстване за кредит тя посочила данните от личната карта на майка си. Като лице за връзки по отпускането на заема записала мобилния телефон на друга жена. 

На 15 октомври 2014 г. исканата сума била отпусната в посочената банкова сметка на 25-годишната жена.

Ивелина живеела на един адрес с майка си, но отношенията им били влошени. За изтегления и необслужван кредит майка й научила, след като било образувано гражданско дело във Варненския районен съд по предявен иск от фирмата за бързи кредити за сумата от 965 лева. В исковата молба били посочени трите имена на майката, номера на личната й карта и ЕГН, но банковата сметка, по която били преведени парите, била на дъщеря й. 

Свидетелката, чийто телефонен номер подсъдимата посочила за връзка, се оказала медицинската сестра, с която Ивелина се запознала, докато лекувала травма в болницата и впоследствие нейна приятелка във Фейсбук. 

По време на разследването станало ясно, че по същия начин подсъдимата теглила и друг бърз кредит, но успяла да го изплати. 

За деянието си Ивелина Др. може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).