27 деца са осиновени във Варна от началото на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 20.09.2017
1518
27 деца са осиновени във Варна от началото на годината, съобщи на пресконференция Димитричка Кънчева, началник на Регионалната дирекция за социално подпомагане. В сравнение със същия период на м.г. те са с 12 по-малко, съобщава Черно море.

7 от децата са осиновени в чужбина - най-вече в САЩ, Италия, Испания, Франция и други. 3 от тях са били отглеждани в приемни семейства, 4 в ЦНСТ. Децата, намерили своите родители в чужбина, са на възраст над 7 г.

В момента тече процедура по международно осиновяване на 10 малчугани, като 7 от тях са със здравословни проблеми. Те са на възраст над 5 г. и са настанени в приемни семейства. Останалите 3 се отглеждат в ДМСГ в кв. Виница и в ЦНСТ.

Спадът в осиновяванията, който е най-вече в национален мащаб, се дължи на това, че вписаните през т.г. деца са на възраст над 7 г., от малцинствени етноси, с изразени етнически белези и деца в родствена връзка. За тях няма кандидати за родители от България.

Общо 50 са кандидат-осиновителите с постоянен адрес на територията на област Варна, за страната те са общо 1 370, каза още Кънчева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).