28 г. затвор за изверга от "Максуда"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
14:39 / 25.03.2016
4427
В обвинителната си реч представителят на Окръжната прокуратура във Варна поиска доживотен затвор за подсъдимия Милко Стоянов, обвинен в бруталното убийство и блудство с ненавършилата две години негова родна дъщеря. Момиченцето било изключително красиво, въпреки условията и средата, в която живеело. Заради поисканото съкратено съдебно следствие от 26-годишния подсъдим прокурорът пледира за замяна на максималното наказание с лишаване от свобода за 30 години при специален режим за убийството, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, а за второ престъпление - блудствените действия с 1,8-годишната С.С., максималното предвидено в закона наказание, намалено с една трета.

Процедурен трик за избягване на най-тежкото наказание - доживотен затвор, нарече прокурорът внесеното дни преди днешното разглеждане на делото във Варненския окръжен съд искане за съкратено съдебно следствие от страна на подсъдимия и защитата му. Стоянов призна вината си по двете повдигнати обвинения с думите

"Нещо ми стана и започнах да правя така. Вече няма да правя такива глупости", което накара прокурорът да се усъмни в искреното му съжаление и критичност към сторените гаври и бруталните побои над родното му дете, извършвани системно, свирепо и с особена жестокост в продължение на девет дни от май до 2 юни 2015 г., причина за смъртта на момиченцето. Представителят на обвинението припомни, че при първоначалните си обяснения Стоянов се опитал да прехвърли вината за пребиваното дете на майка му, която също е със следи от брутални побои, нанасяни й от подсъдимия, и попита защо бременната в десетия месец жена е напуснала Стоянов. Въпреки чистото си съдебно минало, Стоянов е с криминални регистрации за кражба и нанасяне на телесна повреда, а в ромската махала "Максуда", където живеел в дома на баба си, всички го избягвали като особено опасен агресивен и лесно избухлив. Доказателство за това са преброените при аутопсията на детето, което почина на 8 юни 2015 г. в болницата, не по-малко от 11 удара в главата, над 30 удара по ръцете и краката и над 20 удара по тялото. Стоянов блъскал детето в земята, правил го системно и с особена свирепост.

Петчленен състав на Варненския окръжен съд днес го осъди на 28 години лишаване от свобода при първоначално строг режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.


Виж коментарите (11)

Още по темата (15):
14.11.2016 28 години затвор за изверга от "Максуда", който уби невръстното си
момиченце
25.03.2016 Ужасяващи подробности за пребитата до смърт Станка, по тялото й нямало здраво място
25.03.2016 Майката на малката Станка: Искам смърт, той уби детето ми!
25.03.2016 Гледат делото срещу изверга от "Максуда", който блудства със собственото си дете и го уби
21.03.2016 Тръгва делото срещу изверга от "Максуда", който блудства със собственото си дете и го уби
10.06.2015 В Каменар искат смърт за убеца на Станка
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).