28-годишен източи горивото от паркиран микробус във Варненско, сега си плаща

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:16 / 29.03.2022
1031
28-годишен бе осъден за кражба на гориво от паркиран микробус, съобщиха от пресслужбата на Районен съд - Варна.  

Потърпевшият собственик на 1-ви ноември 2019 г. на бензиностанция заредил с дизелово гориво автомобила си, след което го паркирал пред частен имот във варненско село и повече не го управлявал в следващите дни.

Престъплението е извършено от подсъдимия по вечерно време на неустановена дата в периода от 1-ви до 4-ти ноември с. год. Той отишъл с две пластмасови туби от минерална вода, по 20 литра всяка, до паркирания микробус. С носените в себе си клещи и нож прерязал гумен маркуч за резервоара и оттам успял да източи в тубите общо 35 литра нафта. Откраднатото гориво подсъдимият скрил в близки храсти и още същата вечер продал на занижена цена на свой познат. Сутринта на 4 ноември собственикът на микробуса тръгнал на път, но едва след няколко километра индикаторът за нивото на горивото светнал и той установил причината за случилото се.

До приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатото е било заместено на потърпевшия собственик. 28-годишният подсъдим е неосъждан. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината и възстановяване на щетите, Районният съд във Варна му наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отложи с изпитателен срок от 3 години. Направените по делото разноски се възлагат на подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).