3 години затвор и 5 000 лв. глоба за укриване на крадена кола

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 30.11.2015
569
ВОС потвърди присъдата на Районен съд - Варна, с която Искрен Маринов е признат за виновен за укриване на лек автомобил, с цел да набави за себе си имотна облага, като укривателството е в големи размери. Маринов обжалва съдебния акт, с който първоинстанционният съд му е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от три години при строг режим, както и плащане на глоба в размер на 5 000 лева.

Престъплението било извършено на 23.05.2012 г. в гр.Варна. Лекият автомобил "БМВ 530" и намиращият се в него мобилен телефон, оценени на обща стойност 52686, били собственост на Йаохим Уинклър. 

При пристигането си в България през нощта, немският гражданин паркирал автомобила си на улицата, където се намира жилището му в град Варна. Още същата нощ превозното средство е било откраднато от неизвестно лице и предадено на Маринов. Подсъдимият е предполагал за незаконния начин на придобиване на автомобила, става ясно от материалите по делото, но пред въззивната инстанция той заяви, че не е знаел, че има проблем със собствеността на укрития автомобил. Деянието е извършено в изпитателния срок на предходна осъдителна присъда.

Варненският окръжен съд прецени, че произнасянето на Районния съд за привеждане в изпълнение на отложеното наказание е правилно. Затова ВОС остави жалбата на Маринов без уважение и потвърди присъдата "лишаване от свобода" за 3 години при първоначален строг режим, като отделно следва да се изтърпят още 3 години по отложеното наказание.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).