30 хиляди лева за изследване на транспортните проблеми на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:03 / 16.10.2009
699
Транспортните проблеми на Варна ще бъдат изследвани и анализирани с помощта на европейски и световни практики за организация на градския транспорт. Това става ясно от обявление, публикувано в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Обществената поръчка е обявена в началото на месеца. В резултат от изпълнението й се очаква да бъдат изработени три ключови документа - анализи на транспортните проблеми на община Варна и на най-добрите европейски и световни практики в областта на организацията на масовия градски транспорт, както и Транспортен план по указани маршрути с визия до 2030 година, предлагащ алтернативни форми на екологично чист и ефективен масов транспорт, съобразен със спецификата на терените и основните пътникопотоци.

Стойността на обществената поръчка не е посочена, но от задължителната 5-процентова гаранция, поискана от кандидатите, която е 1500 лева, става ясно, че общата сума е 30 000 лева. Финансирането се осигурява от предоставената безвъзмездна финансова помощ по проект "Изследване и разработване на алтернативни модели за организация на градския транспорт в община Варна", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г.

При оценяване на участниците най-голяма тежест ще има предложената цена - 50%. Метедологията е с тежест 30%, а срокът за изпълнение - 20 на сто.

Участник в процедурата може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице, както и техни обединения. Не се изисква създаване на юридическо лице, в случай че участник в настоящата процедура, представляващ обединение, бъде определен за изпълнител, се посочва още в обявената обществена поръчка.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).