Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
300 000 евро за мащабен музикален проект във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 13.03.2015Коментари (0)1760
©
Варна ще е домакин на мащабен музикален проект, който стартира от Лос Анджелис и минава през Лас Вегас. Във Варна ще се проведат финалните три концерта на Blacksea Rocks - трети етап на международния проект Stargate, чието пилотно издание ще е тази година.

Зад проекта стои роденият във Варна Иван Кутиков, който от 26 години живее в Лос Анджелис. Кутиков е собственик на музикалната академия LA Stargate international и президент на българо-американската компания, която организира мащабния фестивал, съобщава Дарик.

Проектът Stargate е с конкурсен характер и цели откриване на млади и талантливи певци от цял свят. Състезанието ще протече на 3 етапа. Първият ще е през март в Лос Анджелис, вторият през май в Лас Вегас, а финалният трети - на 12, 13 и 14 август, във Варна. Във всяка една от вечерите тук ще има концерт (вероятно в Двореца на културата и спорта), който ще включва и рецитал на световна звезда. Освен това финалистите в музикалното състезание ще се включат в празничната програма за Деня на Варна - 15 август.

Една от причините екипът на Stargate да се спре на Варна е изборът на града за Европейска младежка столица'2017. За стартирането на проекта тук на организаторите е необходима сумата от 300 000 евро. Останалите средства ще бъдат осигурени от договори за реклама и продажба на телевизионни права, се посочва в писмо на Иван Кутиков до председателя на Общинския съвет и комисиите по култура и духовно развитие, младежки дейности и спорт и туризъм, търговия и рекламна дейност.

Проектът е перфектна платформа за подпомагане популяризирането и развитието на туризма във Варна, за създаване на висок имидж, престиж и авторитет на града, както и на България като цяло. Цели три дни фестивалът ще прикове погледите на огромна международна аудитория, мотивира се Кутиков в писмото си до местния парламент. В него се отбелязва, че проектът е официално подкрепен от кмета на Варна Иван Портних и министрите на туризма и културата Николина Ангелкова и Вежди Рашидов.

Предложението за осигуряване на финансиране за фестивала ще бъде разгледано на предстоящото във вторник заседание на комисията по култура към местния парламент.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Ремонти във Варна
Евровизия 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: