300 000 евро за мащабен музикален проект във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:37 / 13.03.2015
1768
Варна ще е домакин на мащабен музикален проект, който стартира от Лос Анджелис и минава през Лас Вегас. Във Варна ще се проведат финалните три концерта на Blacksea Rocks - трети етап на международния проект Stargate, чието пилотно издание ще е тази година.

Зад проекта стои роденият във Варна Иван Кутиков, който от 26 години живее в Лос Анджелис. Кутиков е собственик на музикалната академия LA Stargate international и президент на българо-американската компания, която организира мащабния фестивал, съобщава Дарик.

Проектът Stargate е с конкурсен характер и цели откриване на млади и талантливи певци от цял свят. Състезанието ще протече на 3 етапа. Първият ще е през март в Лос Анджелис, вторият през май в Лас Вегас, а финалният трети - на 12, 13 и 14 август, във Варна. Във всяка една от вечерите тук ще има концерт (вероятно в Двореца на културата и спорта), който ще включва и рецитал на световна звезда. Освен това финалистите в музикалното състезание ще се включат в празничната програма за Деня на Варна - 15 август.

Една от причините екипът на Stargate да се спре на Варна е изборът на града за Европейска младежка столица'2017. За стартирането на проекта тук на организаторите е необходима сумата от 300 000 евро. Останалите средства ще бъдат осигурени от договори за реклама и продажба на телевизионни права, се посочва в писмо на Иван Кутиков до председателя на Общинския съвет и комисиите по култура и духовно развитие, младежки дейности и спорт и туризъм, търговия и рекламна дейност.

Проектът е перфектна платформа за подпомагане популяризирането и развитието на туризма във Варна, за създаване на висок имидж, престиж и авторитет на града, както и на България като цяло. Цели три дни фестивалът ще прикове погледите на огромна международна аудитория, мотивира се Кутиков в писмото си до местния парламент. В него се отбелязва, че проектът е официално подкрепен от кмета на Варна Иван Портних и министрите на туризма и културата Николина Ангелкова и Вежди Рашидов.

Предложението за осигуряване на финансиране за фестивала ще бъде разгледано на предстоящото във вторник заседание на комисията по култура към местния парламент.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).