305 години от рождението на Михаил Ломоносов отбелязаха в Камчия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:11 / 14.11.2016
1008
305-годишнината от рождението на Михаил Ломоносов беше отбелязана в Частното средно училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". 

Събитието бе организирано от Международния център "Русский мир", "Камчия", Славянския център и ЧСУ "Юрий Гагарин". Повече от месец учениците от VI до X клас се подготвяха за бележитата дата със занимателни и познавателни уроци в извънкласните форми и в часовете по химия.

 За това време децата "откриха" Ломоносов - велик енциклопедист, работил в областта на физиката, химията, минералогията, геологията, картографията, историята, лингвистиката, поезията, живописта и мозайките.
По време на празника, учениците от Училището на бъдещето в "Камчия" се запознаха с 14-минутен учебен филм за живота и делото на Михаил Ломоносов на руски език и презентация за затвърждаване на знанията на български език, след което последва отборната игра "Какво знаем за Ломоносов". В двата отбора - "Знайковци" и "Умници", влязоха представители на VI, VII, VII, IX и X клас. Те се състезаваха в два тура и отговаряха на 24 трудни въпроса, свързани с живота, творчеството и дейността на Ломоносов - човекът с енциклопедически размах.

В честно състезание и с разлика само от една точка, победи отборът на знайковците. В играта с публиката "Занимателна кръстословица" приз за най-активна участничка получи и ученичка на ОУ "Христо Ботев" в Аврен. Децата от общинското училище бяха сред гостите на празника. Събитието завърши с четене на стихове, посветени на Ломоносов от осмокласниците на ЧСУ "Юрий Гагарин".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).