36 часа ни делят от голям обрат във времето и температурите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:58 / 23.03.2024
1856
Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време със слаб до умерен югозападен вятър. Около и след пладне облачността над северозападните райони ще започне да се увеличава, вятърът там ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух.

По-късно след обяд на места в Северозападна България, а вечерта и във високите западни полета ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°.

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат по-голямата част от страната. В понеделник ще бъде предимно облачно. От северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд, в планините над 1100-1200 m - от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър и с него дневните температури ще се понижат, максималните ще бъдат между 9° и 14°.

След обяд от запад валежите ще спират, а облачността бързо ще се разкъсва и ще намалява. През следващите дни ще има и слънчеви часове, но и временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, когато на отделни места, главно в планинските райони, ще има и краткотрайни валежи.

Във вторник сутринта вятърът ще стихне и минималните температури ще са между минус 2° и 3°, на места в котловините и в Североизточна България ще има условия за слана. След обяд и в сряда ще духа слаб вятър от юг-югоизток и с него ще се затопля.

В четвъртък вятърът от юг ще се усили, особено в Източна България и районите около северните планински склонове. По-късно с ориeнтирането му от северозапад, температурите ще се понижат с 3-4 градуса. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд.

Има повишена вероятност в Западна България да са временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевици. В петък още в сутрешните часове валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и бързо ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Ще бъде топло за края на март с минимални температури между 7° и 12° и максимални около и над 20°. В събота ще се задържи слънчево и топло, съобщават от НИМХ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).