Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
36 студенти на ВСУ "Черноризец Храбър" стават поемни лица
Автор: Пламена Николова 10:28 / 23.02.2022Коментари (0)722
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Списък с 36 студенти на ВСУ "Черноризец Храбър“, които имат желание да бъдат привличани като поемни лица при провеждане на разследване в досъдебното производство, бе предоставен на ръководството на областната дирекция на МВР – Варна, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Студентите, които са членове на Клуба на криминалиста, под ръководството на декана на Юридическия факултет проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, разработиха и Наръчник на поемните лица. В него са посочени правата и задълженията, същността и процесуалните правила за провеждане на действията по разследването.

Над 93% от престъпленията се разследват от органите на полицията, каза по време на срещата комисар Иван Иванов – началник на отдел "Разследване“ на ОДМВР. Той благодари на студентите за инициативата и допълни, че органите на реда във Варна вече очакват списъка с поемните лица. Клубът ще сътрудничи на ОДМВР и като публикува на сайта си съобщения за издирвани лица.

"Изпитвам респект към студентите, защото те имат осъзнат интерес към професията, която динамичното време направи много търсена. За нас е много важно да имаме устойчиво партньорство с МВР. Ще се радваме, ако то се задълбочи със заявки за изследвания и присъствие на експерти от практиката в учебния процес. Срещата на търсенето и предлагането на знания и умения в хода на изграждането на специалисти приближава висшето образование до реалните потребности", каза председателят на Настоятелството на ВСУ "Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова, която е и почетен член на Клуба на криминалиста.

Клубът на криминалиста, в който членуват над 160 млади хора, бе създаден през миналата година по инициатива на студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“. Те инициираха и създаването на Корпус на поемните лица – с желаещи да участват в провеждането на процесуално-следствени действия – оглед, претърсване, изземване, разпознаване и следствени експерименти. Членовете на Клуба са добре обучени, млади и отговорни хора, които имат познания в областта на криминалистиката и интерес към разследването в досъдебната фаза. Всички те преминаха през първото по рода си обучение "Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, проведено от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев през 2021 г. Тази година курсовете на Юридическия факултет събраха почти два пъти повече обучаеми. Голяма част от участниците са студенти от специалностите "Право“, "Защита на националната сигурност“ и "Психология“, както и възпитаници на университети в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и др.

Срещата с ръководството на ОДМВР е в контекста на доброто сътрудничество на Варненския свободен университет с Министерството на вътрешните работи. В университета се обучават много студенти, които са завършили Академията на МВР. Осъществява се съвместен проект за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура, който се реализира от Академията на МВР в партньорство с ВСУ "Черноризец Храбър“, УАСГ и Медицинския институт на МВР, финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Академията на МВР и ВСУ "Черноризец Храбър“ ще разработят две нови съвместни магистърски програми, които разкриват актуални специалности, необходими на пазара на труда – "Защита правата на човека“ и "Противодействие на киберпрестъпността“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: