38 дрогирани са хванати зад волана във Варненско от началото на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:25 / 26.06.2020
1326
Въпреки че заради пандемията движението по пътищата в областта е силно намаляло, от началото на тази година в региона са хванати 38 шофьори, употребили дрога, коментира за БТА началникът на сектор "Пътна полиция" във Варна инспектор Петко Камбуров.

По думите му през последните две години броят им е бил 125 и 85 души. Камбуров допълни, че над 90 на сто от заловените дрогирани шофьори са на възраст между 18 и 30 години. Младежите сядат зад волана обикновено след употреба на марихуана или амфетамини. Камбуров допълни, че тестовете, които ползва полицията, хващат 7 вида наркотични вещества, включително метадон.

Кампания срещу шофирането след употребата на наркотици "Последната магистрала" започва днес във Варна, съобщи началникът на общинската дирекция "Превенции" Светлана Коева. Тя ще бъде реализирана в партньорство с дирекцията на полицията в краймарския град.

Настоящата кампания, която ще продължи до края на юли, е изключително актуална и трябва да заостри вниманието на цялото общество към проблема с дрогираните шофьори, допълни началникът на Охранителна полиция във Варна комисар Илиян Илиев. Той уточни, че всеки месец в региона се провеждат специализирани операции, чиято цел е борбата с този проблем.

В рамките на кампанията ще бъдат раздадени хиляди информационни материали, а доброволци ще провеждат он лайн дискусии, каза още Коева. По думите й призивът на инициативата за разумно шофиране ще бъде разположен и на 10 електронни табла в града. Коева допълни, че настоящата кампания е продължение на предходната общинска акция "Не шофирай, ако си пил", която стартира преди 12 години. По думите й през това време възрастните са се научили да не дават ключове за кола на употребили алкохол младежи, сега трябва да разберат, че същото е валидно и за наркотиците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).