385 деца от НУ "В. Левски“ ще бъдат преместени заради ремонт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:52 / 11.12.2017
1608
385 деца от подготвителни групи и ученици до 4 клас, ще бъдат изведени от НУ "В. Левски" в Аспарухово, заради ремонт на сградата. Те ще бъдат настанени временно в детска градина "Горска приказка", детска градина "Морски свят" и в Морската гимназия "Св. Николай Чудотворец", които се намират в същия район. Осигурени са условия за нормален учебен процес и запазване на целодневната организация на учебния ден. Промяната влиза в сила веднага след края на коледната и новогодишна ваканция, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности".

Проведена е среща с обществения съвет към училището с участието на директора Стела Петрова, на родители, представители на дирекция "Образование и младежки дейности" и на район Аспарухово. По време на срещата са била разяснени причините за извеждането на децата - некачествен строеж на сградата, която не отговаря на изискванията по чл. 169 от ЗУТ. Проблемът е установен след извършено конструктивно обследване на сградата и актуализация на техническия паспорт. 

НУ "В. Левски" е открито през май 2012 г. Изпълнител е фирма "Стоянстрой" ЕООД, а надзорът е бил възложен на "Стройконтрол" ООД. Община Варна подготвя дело срещу фирмата -изпълнител, проектанти и надзорници за изясняване на проблема.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).