4 дни празнуват във "Владиславово“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:02 / 19.05.2011
2869
Район "Владислав Варненчик" ще отбележи Деня на района 21 май (ден на светите равноапостоли Константин и Елена) с четиридневна празнична програма.

Тя започва на 21 май, събота, в 10:30 ч. с литийно шествие от храм "Свети Димитър" до местността Ментеше. Там в 11 ч. ще бъде отслужен празничен водосвет и ще има кратка програма на открита сцена. В 16 ч. в галерия "Палитра" ще бъде открита детската изложба "Децата на Владиславово рисуват", в която ще бъдат представени картините на победителите от традиционния конкурс.

В 18 ч. по булевардите "Св. Елена" и "Константин и Фружин" ще преминат в празнично дефиле на съставите, които ще участват в тържествения концерт. Неговото начало е в 19 ч. на сцената на Народно читалище "Петко Р. Славейков".

На 22 май пак в читалището, ще се проведе традиционния конкурс за красота "Мис и мистър Владиславово". Водещият Димитър Увалиев ще подложи на проверка пластичността и сценичното присъствие на участниците, за което те се готвят от седмици.

На 23 май на площадчето пред читалището ще има спортни и забавни игри за децата от района. За вечерта от 18 ч. е поканата за спектакъла «Големанов» на варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров".

На 24 май от 19 ч. в читалището ще започне празничен концерт, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Като съпътстваща проява на 20 май (петък) от 10 ч. на стадиона във "Владиславово" ще бъде даден стартът на футболния турнир за купата на кмета. В състезанието участват ученици от училищата във района в 2 възрастови групи - до V клас и от V до VІІІ клас.

Източник: Днес +


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).