4 години затвор за мъж от Варненско, блудствал с психично болен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:04 / 23.10.2015
571
За престъпление срещу половата неприкосновеност, Районният съд във Варна осъди на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода 30-годишeн мъж от Аксаково.

Делото беше разгледано при закрити врата. 30-годишният Хр. Иванов бе признат за виновен, че вечерта на 1 ноември 2013 г. извършил сексуален акт и действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, което не разбира свойството и значението на извършеното. 

Престъплението е извършено късно вечерта на тази дата под открита стълбищна площадка към сградата на пощата в Аксаково спрямо психично болен мъж. Според обвинителния акт, подсъдимият, прибирайки се към дома си, забелязал скитащия се по улиците мъж, решил да извърши с него хомосексуални действия и като се възползвал от неговата доверчивост го поканил да го почерпи с кафе. Когато стигнали до пощата, подсъдимият блъснал пострадалия под стълбите и при употреба на сила извършил действия на полово удовлетворение. Случаен свидетел на посегателството станал живущ в същия район гражданин, който впоследствие сигнализирал за случилото се полицията. 

Хр. Иванов е осъждан и е търпял наказание лишаване от свобода за подобно посегателство над половата неприкосновеност. Наказанието си подсъдимият следва да търпи в затвор, при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).