Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
4 градоустройствени решения за част от историческия център на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 06.12.2017Коментари (0)2402
©
Утре, от 18,00 ч. в Дом на архитекта, ще бъдат представени резултатите от проведения Младежки архитектурен пленер "Хвани се в Таляна". По време на пленера архитекти от България и Румъния, в рамките на седем дни, изработиха четири градоустройствени решения за част от историческия център на Варна, условно наречен квартал Таляна. Експертите бяха поканени от варненски архитекти, от Камарата на архитектите Регионална колегия Варна и Съюз на архитектите Дружество Варна , а ръководител на проекта е арх.Чавдара Николова от групата на Ре-аниматорите.

Изработените градоустройствени решения са изложени на популярната за варненци "Дупката", където всеки желаещ може да се запознае с тях. Те са публикувани и в каталог, чието представяне също ще се проведе в четвъртък.

Организаторите се надяват да привлекат граждани и общински институции, пред които да представят резултатите от пленера - изработените градоустройствени решения, да обсъдят с тях ползите от събития, тип пленер, при решаването на обществено значими въпроси, да провокират повече архитекти и други специалисти да се ангажират с градската среда и нейната естетизация, да провокират диалог с общинските структури и обсъждане на възможности за сътрудничество и работа с тях, по отношение на градското пространство

"Срещата е отворена и е належащо провеждането на подобен тип събития тъй като за пореден път заявявам, че градското пространство е споделена отговорност. И ние няма да спрем да търсим възможност за реализирането на идеите си и подобряването на средата" - каза ръководителят на пленера арх. Чавдара Николова.

През изминалите шест месеца тя и колегите й арх. Константин Димов и арх. Невена Вълчева, създадоха сцена "Кофража", място за творчески обмен в центъра на Варна намиращо се на Ре-анимирания площад Мусала, и съвсем заслужено получиха независимата награда за култура Media AwARTs. Успехът на "Ре анимирай площада" и "Хвани се в Таляна" показват, че промяната е възможна само ако сме последователни и обединим усилията си по посока на това да превърнем Варна в едно още по- добро място за живеене.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: